Tot i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'entesta cada dia a defensar la gestió del seu executiu davant la pandèmia del coronavirus, les queixes no deixen de ploure-li per part de la oposició, un 47% dels espanyols el suspenen i els rànquings mundials l'acaben d'enfonsar. Un exemple és el de la prestigiosa revista Forbes, que ha publicat diversos rànquings en els quals avalua les mesures dels governs davant la Covid-19 i quins són els països més i menys segurs per viure durant aquesta crisi sanitària. 

En el Top 40 de països del món més segurs davant del coronavirus, Espanya ni hi és ni l'hi esperen. Les primeres posicions són per a Israel, Alemanya, Corea del Sud o Austràlia, mentre que en les últimes hi ha Oman, Eslovàquia, Letònia i Eslovènia. Espanya ni tan sols hi apareix. Tampoc Itàlia ni els Estats Units, els països més afectats en nombre de morts. 

Forbes ranquing Espanya CoronavirusLa cosa, però, no acaba aquí. Dins la classificació de països europeus, Espanya apareix com l'últim país en l'escala de seguretat. És a dir, Forbes el classifica com el país més insegur de la zona, per darrere d'Itàlia i el Regne Unit. Ocupa una dura posició 33 de 33. 

Forbes ranquing Espanya Coronavirus

La classificació es fa segons diversos criteris, agrupats en quatre categories diferents: monitorització de l'afectació del virus, gestió d'aquest, tractament d'emergència i inversió en recerca.