Foment del Treball ha reclamat aquest dimecres en el judici a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarar il·legal la vaga general convocada per l'Intersindical-CSC el 8 de novembre de 2017 perquè va tenir "motius polítics". En el judici, el lletrat de Foment ha reclamat una indemnització de 100.000 euros per danys i perjudicis a les empreses de la patronal durant aquella jornada d'aturada a Catalunya, i ha assegurat que va ser una vaga "il·legal i irresponsable".

Ha defensat que va ser il·legal per la seva motivació política (vulnerant l'article 11 del Decret-llei 17/1977 sobre relacions de treball), per vulneració de procediment en no complir-se el termini de preavís i per abús de dret en plantejar una vaga de molts dies i després anar convocant. També ha invocat la falta de legitimació del sindicat per convocar la vaga en només comptar amb un 0,4% delegats i membres comitès empresa i administracions, segons les seves dades.

La CSC-Intersindical es defensa

L'Intersindical-CSC ha assegurat que "tota vaga general és política, té un component polític", però ha puntualitzat que els motius pels quals va ser convocada eren laborals: la precarietat laboral, el decret del govern espanyol que va facilitar el canvi de seu d'empreses, i la impugnació de lleis laborals i socials promogudes pel Parlament, entre altres motius.