El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha instat aquest dimecres Cs, com a força guanyadora de les eleccions del 21 desembre, a liderar les negociacions per formar govern, sumant-se d'aquesta manera a les peticions que fa el PP tot i que els unionistes no tenen majoria.

"A la formació que ha estat la primera, hem de demanar-li la valentia, la responsabilitat i el seny de formar govern", ha afirmat Gay de Montellà en una roda de premsa prèvia a l'assemblea general de la patronal. "Quan un és guanyador, el que ha de fer és ser el motor i el líder", ha afegit, en al·lusió a Cs. Preguntat per la probable formació d'un govern independentista, Gay de Montellà ha demanat que es "treballi i es governi dins la legalitat" i ha reclamat "un marc favorable perquè les empreses no marxin de Catalunya". El president de Foment també ha celebrat com una "gran satisfacció" la participació rècord del 21-D i ha apuntat: "Hauríem de valorar si no les hauríem de passar sempre [les eleccions] a dies entre setmana".

Sobre la proposta d'una plataforma espanyolista que promou de broma la independència de Barcelona i Tarragona de Catalunya, sota el nom de Tabàrnia, Gay de Montellà s'ha limitat a respondre: "Avui és 27, no? No és 28". "Va més per aquest camí", ha afegit, quan se li ha preguntat si ho considerava una innocentada.