Foment del Treball ha assegurat que el seguiment de l'aturada de país ha estat "imperceptible" i "pràcticament nul". La patronal catalana ho ha argumentat en un comunicat dient que "no hi ha hagut seguiment al transport públic, ni al sector d'hostaleria i restauració, ni al comerç, ni en l'àmbit industrial".

Per Foment, les úniques incidències de la vaga han estat condicionades pels "actes coercitius en termes de talls de carretera i altres". En el comunicat, la patronal assegura que es tracta d'una "vaga il·legal amb motivacions extralaborals, amb defectes formals i que ha estat convocada per un sindicat minoritari sense la suficient implantació per considerar-se legitimat per convocar una vaga general".

La patronal catalana lamenta també "la utilització abusiva i fraudulenta de l’exercici del dret de vaga, generant vulneracions d’altres drets fonamentals". Tot ve després que Foment del Treball va demandar el sindicat convocant de l'aturada de país, la Intersindical-CSC, davant del TSJC, però l'alt tribunal va decidir no suspendre-la com a mesura cautelar com demanava la patronal.