El Ministeri de Foment destinarà 8.878.122,33 euros en les obres de rehabilitació de la seu de la Delegació del Govern de Catalunya. Segons ha publicat avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Foment ha formalitzat el contracte de les obres de la seu, al Palau de la Duana de Barcelona, que comptarà amb un pressupost finançat per l'Estat íntegrament a través del Programa de Rehabilitació Arquitectònica del Ministeri de Foment, que licita les obres i aporta el 60% del pressupost.

Aquests 8,88 milions d'euros se sumaran als 3,89 milions de les obres de consolidació estructural ja realitzades al Palau de la Duana. La resta del pressupost serà cofinançat pel Ministeri de presidència, que aporta el 40%. Les obres, que s'iniciaran pròximament, tenen un termini d'execució estimat de 36 mesos.

L'edifici, de 7.500 m2, està ubicat a l'avinguda Marquès de l'Argentera, entre el Pla de Palau i l'estació de França i va caure en desús l'abril de l'any 2008, quan les seves males condicions van obligar a traslladar la seu de la Delegació del Govern espanyol al Palau Montaner, al carrer Mallorca, molt més petit i menys senyorial.

L'objectiu d'aquesta rehabilitació seria fer possible que l'edifici històric pugui tornar a acollir les dependències de la representació de l'Estat a Catalunya i obrir-les al públic.

El projecte va ser inicialment pressupostat pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero però, un cop començades les obres, van haver d'aturar-se per l'afectació de la crisi econòmica sobre els comptes del govern.