La patronal Foment del Treball ha demanat no avançar “ni un pas més” en el camí “incert” que han pres, des del punt de vista polític, “forces polítiques amb una estreta majoria al Parlament”, en referència a la majoria independentista que advoca per la separació de Catalunya d'Espanya.

Aquestes forces, segons considera la patronal en un comunicat, han “traspassat fronteres d’il·legalitat” i han portat el país “cap al descrèdit nacional i internacional, i qui sap si cap a la insolvència econòmica”. Foment lamenta que aquest context “d’incertesa i risc polític” ha provocat la “reacció” d’empreses “molt rellevants” de Catalunya, que han decidit traslladar la seu social per la incertesa jurídica de la situació.

Des de Foment s’opina que el canvi de seus és un “reflex clar” del grau “màxim” de preocupació amb què s’assisteix, des de l’àmbit empresarial, a un conflicte polític “molt seriós”, i ha expressat “l’enorme tristesa i el dolor” per aquestes decisions.

La patronal alerta que “podrien ser milers” les empreses que estiguessin prenent decisions com aquestes, i lamenten que sindicats “absolutament minoritaris” convoquin “contínuament” vagues generals “destinades a servir de base a la pertorbació continuada de l’ordre laboral i la vida ciutadana”.

També afirmen que sectors industrials “importants” suspenen noves inversions o que les reserves turístiques a Catalunya “s’enfonsen” en un 50% vist els seus “nivells habituals d’ocupació”. I afegeixen que, “en aquest entorn”, “nombrosos” clients de fons d’estalvi i d’inversió traslladen els seus comptes “fora de Catalunya”.

Foment del Treball defensa que cal afrontar aquest moment des de la “legalitat que empara la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”. Qualsevol decisió que es prengui al marge, afegeix l’entitat, “només ens conduirà a tots a la pèrdua d’activitat econòmica i del teixit empresarial, i a un increment de la tensió política i institucional“.

Finalment la patronal aposta per “no avançar ni un pas més” en el camí “incert” iniciat “des del Parlament” perquè tindria unes conseqüències “irreparables” per a Catalunya i Espanya. Foment reclama “responsabilitat i diàleg” als dirigents per evitar “enormes danys” i “reconduir” la situació “des del respecte a la legalitat”.