El Ministeri de Foment té previst implantar després de l'estiu el desviament de camions des de les nacionals N-340 i N-240 a les autopistes de peatge AP-7 i AP-2, i aprovarà per a això diversos decrets que eleven a 40 milions la compensació màxima que li correspon a les concessionàries.

Aquestes mesures s'articularan amb el marge que permeti el sostre de despesa, que dotarà d'una major capacitat per compensar les concessionàries d'autopistes de peatge per aquest tipus de desviaments, han indicat a EFE fonts del departament.

Està previst que els dos desviaments, que avança El Periódico, entrin en vigor després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els dos desviaments, que havien estat fortament demandats, busquen reduir la congestió en aquestes carreteres nacionals, que travessen l'arc Mediterrani, i amb això la sinistralitat d'aquestes vies.

En el cas d'Acesa, una de les concessionàries, es pretén millorar la funcionalitat i seguretat del corredor viari que discorre entre Salou i Vilafranca (N-340 i AP-7) i entre Les Borges Blanques i El Pla de Santa Maria (N-240 i l'AP-2). Per a això, es modificaran certs termes de la concessió. Pel que fa a Aumar, l'altra concessionària, el desviament proposat pretén millorar la funcionalitat i seguretat del corredor viari que discorre entre L'Hospitalet de l'Infant i Peníscola, corredor que es vertebra per l'N-340 i l'AP-7.

Les reduccions aplicades per les dues concessionàries són del 50% de l'import del peatge als vehicles que realitzin diferents recorreguts interns dins de les mateixes. En concret, en el tram de l'autopista AP-7 comprès entre la sortida 32 (Altafulla) i la sortida 30 (Vilafranca Sud), totes dues inclusivament; i el tram de l'AP-2 entre la sortida 7 (Les Borges Blanques) i la sortida 10 (El Pla de Santa María) i que disposin de telepeatge (VIA-T). També per als que realitzin recorreguts interns en el tram de l'autopista AP-7 entre la sortida 38 (L'Hospitalet de l'Infant) i la sortida 43 (Peníscola), totes dues inclusivament.

La reducció serà del 42,53% de peatge per a altres vehicles pesants que circulin pel tram de l'AP-7 entre Altafulla-Vilafranca Sud, el tram de l'autopista AP-2, Les Borges Blanques-El Pla de Santa María, i el tram de l'AP-7 entre Peníscola-L'Hospitalet de L'Infant.

A més, s'han establert exempcions en el peatge per als vehicles lleugers en els trajectes d'anada i tornada amb origen i destí en dos enllaços de l'autopista AP-7.