Més de tres-centes persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça de Folgueroles per mostrar el seu suport a Txevi Buigas, el CDR detingut per la Guàrdia Civil acusat de terrorisme per l’Audiència Nacional. Buigas va ser detingut després d'un escorcoll a casa seva, una masia de Sant Pere de Torelló on s'havia mudat feia poc. 

En la concentració s'ha exigit l'alliberament de Buigas i la resta d'activistes detinguts per la Guàrdia Civil. Tots ells han assegurat que l'activista sempre s'ha manifestat pacíficament i la causa contra ell és injusta.

A l'acte hi han assistit amics, veïns i familiars del detingut, inclosos la seva parella i els seus dos fills. La concentració ha clos amb versions del “Què volen aquesta gent”, Torna torna Serrallonga” i els Segadors.

La protesta, que ha comptat amb la presència de familiars, ha anat seguida d'un ple municipal en què s'ha votat per unanimitat una moció de rebuig als fets. El moment més emotiu de l'acte ha estat al final, quan la parella de Buigas i el seu fill han pujat a l'escenari per rebre l'escalf dels concentrats.

Buigas, a part de veí de Folgueroles durant anys, també en va ser regidor i era una persona molt activa de la vida cultural, esportiva i cívica.