Flandes intensifica la relació amb Catalunya i Euskadi. El ministre-president flamenc, Jan Jambon, ha arribat aquest diumenge a l'estat espanyol en el marc d'un viatge en diversos punts d'Euskadi i Catalunya.

Segons explica el mitjà belga 7sur7, està previst que Jambon viatgi a Barcelona dilluns després de reunir-se amb el lehendakari Iñigo Urkullu i allà s'adreci als polítics condemnats per la sentència del procés i es reuneixi amb el vicepresident Jordi Puigneró. També té a l'agenda una reunió telemàtica amb el president a l'exili, Carles Puigdemont.

L'objectiu del viatge de Jan Jambon

La visita de Jan Jambon al País Basc i Catalunya s'emmarca en un viatge per establir contactes polítics i amb empreses tecnològiques. Amb aquesta intenció, ha arribat aquest diumenge a l'estat espanyol i té programades reunions amb inversors bascos a Bilbao.

Jambon també visitarà el centre d'investigació tecnològica Tecnalia i AZTI, un important centre d'investigació marina prop de Bilbao. En el marc dels seus contactes polítics, el ministre-president flamenc es reunirà amb Iñigo Urkullu abans de viatjar a Barcelona.

Pere Aragones ministro-presidente de Flandes Jan Jambon EFE

El ministre-president flamenc, Jan Jambon, en una reunió amb el president Pere Aragonès. / Efe

Serà el vespre del dilluns quan Jan Jambon viatjarà a la capital catalana. Allà, s'adreçarà als polítics condemnats per l'organització del referèndum, seguint així el suport que el seu govern ha expressat sempre als polítics independentistes catalans i mostrant rebuig a la sentència del procés.

Més enllà d'això, Jambon es reunirà amb el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i tindrà una videoconferència des de l'exili amb el president Carles Puigdemont.

Flandes Catalunya - ACN

Les banderes de Catalunya i Flandes. / ACN

La relació de solidaritat entre Flandes i Catalunya es va fer també visible fa poc amb la visita de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la presidenta del parlament flamenc, Liesbeth Homans. En declaracions a la premsa des de Brussel·les, Borràs va dir que Flandes és un país "amb justícia, democràcia i llibertat".

Contactes tecnològics de Flandes amb Catalunya

Amb la intenció d'establir també contactes tecnològics a Catalunya, el ministre-president de Flandes es reunirà amb inversors catalans i visitarà el centre de recerca tecnològica de Catalunya Eurecat i a l'Smart City Expo World Congress.

 

Imatge principal: El ministre-president flamenc Jan Jambon​ en una roda de premsa. / ACN