La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que mantingui l'euroordre contra Clara Ponsatí mentre el Brexit no sigui efectiu i que reclami al Parlament Europeu que suspengui la immunitat de l'eurodiputada de Junts per Catalunya. 

Així el ministeri públic demana que es mantinguin les ordres nacionals i internacionals de detenció i que es comuniqui quan més aviat millor al Parlament Europeu la seva situació processal per tal que pugui ser processada. 

Igualment sol·licita al magistrat de la sala segona Pablo Llarena que "amb la màxima urgència" demani al Parlament Europeu la suspensió de la immunitat de Ponsatí, que va assolir la seva condició d'eurodiputada oficialment dissabte passat.

El ministeri públic sosté al seu escrit que Clara Ponsatí, en haver estat escollida eurodiputada  després del seu processament "no està protegida per la immunitat parlamentaria" davant les actuacions judicials que se segueixen en contra d'ella al Tribunal Suprem.

Així, la fiscalia argumenta que Ponsatí es va presentar a les eleccions del 26 de maig i va ser elegida eurodiputada quan ja estava processada i havia fugit de la justícia espanyola, de manera que sabia com afectava la seva situació jurídica a l'exercici dels seus drets polítics. Interpreta que el que buscava Ponsatí era "acollir-se al privilegi de la immunitat que, al seu judici, li donava l'elecció com a europarlamentària amb el propòsit d'evitar les mesures cautelars en contra seu i eludir el procés penal".