La Fiscalia s'oposa a l'admissió a tràmit dels recursos de l'expresident català Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau contra les seves condemnes per un delicte de desobediència, en mantenir la consulta independentista del 9-N després de la seva suspensió pel Tribunal Constitucional (TC).

En un escrit, el fiscal del Tribunal Suprem Jaime Moreno Verdejo sol·licita la inadmissió i subsidiàriament la desestimació dels recursos de cassació presentats per Mas, Ortega i Rigau contra la sentència de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), alhora que considera innecessària la celebració d'una vista oral.

El TSJC va condemnar Mas a dos anys d'inhabilitació -i a un any i nou mesos i un i mig, respectivament, a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau-, en considerar-los culpables d'un delicte de desobediència al Constitucional.

Tots ells van invocar els drets constitucionals a la participació i a la llibertat ideològica i d'expressió en el recurs que van presentar davant el Suprem perquè se'ls absolgui.

Seguirà ampliació