El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha dit avui que el ministeri públic encara ha de llegir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha condemnat a dos anys d'inhabilitació Artur Mas per un delicte de desobediència, per saber si recorre o no davant el Suprem.

Maza s'ha referit així en un col·loqui al madrileny Club Siglo XXI en ser preguntat sobre la resolució del TSJC que s'ha donat a conèixer aquesta tarda i que inhabilita per dos anys l'expresident de la Generalitat, per mantenir la consulta independentista del 9-N després de la seva suspensió pel Tribunal Constitucional (TC).

Ara bé, el tribunal absol Mas del delicte de prevaricació en la consulta independentista del 9-N, pel qual la Fiscalia li demanava vuit anys d'inhabilitació. Sobre aquest assumpte, Maza ha dit que "no hi ha hagut temps" per valorar l'opció de recórrer la sentència perquè "el que és aconsellable és llegir-la" prèviament i això encara no ha estat possible, ja que la sentència s'ha conegut a l'una del migdia.

"Només he tingut una nota de premsa amb un resum, que és pràcticament la sentència", ha explicat Maza, que ha precisat que estudiarà la sentència en funció dels delictes i no de les penes. En concret, haurà de valorar si el ministeri públic recorre l'absolució del delicte de prevaricació contra Mas, que el tribunal ha desestimat de manera unànime.

I ha volgut deixar clar que comptarà amb l'opinió del fiscal abans de prendre una decisió sobre si recorre o no, ja que "ha portat aquest assumpte de forma extraordinària i impecable". "Haurà d'opinar si la sentència del tribunal el convenç sobre l'absolució de la prevaricació o si pot discutir-se; en funció d'això decidirem", ha afegit.

Maza no ha entrat a valorar les "opinions polítiques" que han realitzat diversos partits i polítics sobre la resolució judicial, a l'hora que ha recordat que Mas pot presentar-se a unes eleccions fins que la resolució no sigui ferma. Al respecte, ha confiat que el Suprem no triga més d'un any a pronunciar-se sobre el recurs que Mas ha anunciat que presentarà i el que puguin interposar altres parts.