La Fiscalia de Catalunya ha decidit arxivar la denúncia que va presentar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, on demanava que s'obrís una investigació sobre les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo en què atribuïa a un error de càlcul del CNI els atemptat del 17 d’agost del 2017 a Catalunya. L'arxivament ha estat comunicat avui a Borràs. Segons la Fiscalia, no hi ha indicis objectius que justifiquin aquesta investigació, per la qual cosa, es tractaria d'una investigació prospectiva. Enfront d'aquesta decisió, la presidenta del Parlament assegura que sí es va obrir una investigació "per indicis" contra ella sota l'acusació de fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (IEC). Precisament avui se li ha comunicat el tancament de la fase d'instrucció.

Villarejo va assegurar l’11 de gener durant un interrogatori a l’Audiència Nacional en el procediment que se segueix contra ell que va treballar per intentar reparar els errors que es van produir amb l’atemptat de l’imam de Ripoll. “Al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán [exdirector del CNI], que va calcular malament les conseqüències de donar un petit ensurt a Catalunya”, va assegurar.

El 28 de gener la presidenta de Parlament va presentar la denúncia a la Fiscalia, que avui n'ha comunicat l’arxivament del cas argumentant que les manifestacions de Villarejo “no passen de ser meres insinuacions insidioses, deliberadament ambigües, que no sols no s’acompanyen de cap dada de la qual inferir una mínima dosi de versemblança sinó que ni tan sols precisen quina o quines van ser les accions concretes que atribueix al CNI i a qui va ser el seu director”.

Captura de Pantalla 2022 03 14 a les 19.39.21

Captura de la piulada de Borràs

L’escrit de la Fiscalia adverteix que no s’ofereix cap prova que avali raonablement les paraules de l'excomissari i argumenta que l’obertura d’un procés penal no es pot justificar per uns fets merament sospitosos de delicte, atès que això seria una investigació prospectiva, sense indicis objectius.

Enfront d’aquesta situació, Borràs recorda que avui el TSJC ha comunicat el tancament de la fase d’instrucció de la causa contra ella oberta, segons assegura, “per indicis”. “Aquesta causa falsa s’ha allargat 4 anys i va començar amb una investigació prospectiva”, retreu.

Captura de Pantalla 2022 03 14 a les 19.39.57Captura de la piulada de Laura Borràs

La presidenta del Parlament assegura en el seu fil de piulades que està orgullosa de la feina que va fer a la Institució de les Lletres Catalanes (IEC), i afirma que s'hi va "deixar la pell". “Defensar la meva innocència és defensar una feina útil, eficaç i eficient, amb perspectiva de país. No l’embrutaran”, conclou.