La Sala Civil i Penal del TSJC ha acordat no admetre la recusació dels magistrats d'aquesta mateixa sala del TSJC sol·licitada pels querellats Carles Puigdemont i Jordi Turull i, per tant, les investigacions contra els màxims responsables del Govern tira endavant.

Segons el TSJC, la petició de recusació dels jutges que han d'investigar Puigdemont i Turull és un "intent matusser de burlar el dret del tribunal natural predeterminat per la llei per fer la investigació i, en el seu cas, l'enjudiciament dels fets denunciats en la querella del fiscal". I es referma que el tribunal competent "no és un altre que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya". 

La interlocutòria critica que els dos acusats busquin amb el seu escrit de recusació "evitar que es pugui donar la resposta urgent que demana en la seva querella el ministeri fiscal" i justament per aquesta "instrumentalització i per la seva absoluta falta de fonament, integra un veritable supòsit d'abús del dret i frau processal".

Els magistrats que signen la interlocutòria, encapçalats pel president del TSJC, Jesús María Barrientos, acusen Carles Puigdemont i Jordi Turull de voler "dilatar injustificadament el procés de tramitació de la querella i de procurar impedir" que s'admeti a tràmit automàticament.