La fiscalia ha presentat l'escrit d'acusació pels membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O un cop acaba la fase d'instrucció. El ministeri fiscal els acusa dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques. Pel primer delicte demana 9 mesos i pel segon, 2 anys.

En l'escrit d'acusació cau el delicte de malversació pel qual havien estat investigats. Els processats són Jordi Matas Dalmases, Marta Alsina, Tania Verge, Josep Pagès i Marc Marsal.

El fiscal argumenta que tot i que el Tribunal Constitucional va impugnar la resolució del Parlament de Catalunya que nomenava els síndics, aquests van "ignorar els acords i requeriments del TC". Segons la fiscalia, van seguir aprovant resolucions i publicant-se en els webs habilitats per la campanya del referèndum.

L'escrit d'acusació del ministeri públic relata que "vista la persistent inobservança per part dels acusats, de les resolucions del Tribunal Constitucional, lluny de cessar la seva activitat continuaven amb l'elaboració i publicació de resolucions". I explica que només renuncien al càrrec quan es demana una multa de 12.000 euros per cada un d'ells.