La fiscalia de Madrid demana quatre anys de presó per a l’excomissari, José Manuel Villarejo, per revelació de secrets sobre la investigació de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás.

El ministeri públic sosté que Villarejo va enregistrat una reunió entre agents de la policia que investigaven el petit Nicolás i agents del centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) a l’octubre del 2014, espionatge que va comptar amb el suport de la dona de l’excomissari Gema Isabel Alcalà i del periodista Carlos Mier. Per a tos dos la fiscalia demana tres anys de presó com a cooperadors necessaris.

L’escrit d’acusació relata com al setembre del 2014 la unitat d’afers interns del Cos Nacional de Policia va començar a investigar el petit Nicolás després de rebre informacions que apuntaven que es feia passar davant d’importants empresaris com a agent del CNI i enllaç amb la vicepresidència del govern espanyol i de la Casa Real.

pequeño nicolas

Arran de les investigacions el petit Nicolás va ser detingut el 14 d’octubre del 2014. Mentre era a la presó el diari digital Información Sensible, la directora del qual era Gema Isabel Alcalà i on treballava Carlos Mier, va publicar informació de la qual només tenien constància els investigadors, fruit de la reunió amb els agents del CNI.