La Fiscalia Anticorrupció sosté que hi va haver una "organització criminal assentada a la cúpula de la Policia" de la qual formaven part el comissari José Manuel Villarejo i el comissari principal Enrique García Castaño 'el Gordo'.

Segons avança 'El Independiente', així s'exposa en un escrit de la fiscalia datat el 24 de gener on es demana al jutge Manuel García-Castellón que acumuli a la peça principal les diligències obertes per investigar les activitats presumptament delictives de García Castaño.

A la interlocutòria de resposta, el jutge donava per constatat una "entesa inqüestionable" entre Villarejo i el Gordo en el marc del cas Kitchen, l'operació per a presumptament robar documentació comprometedora a Luis Bárcenas.

"La relació directa d'ambdós investigats amb els qui intervenen en el projecte, principalment Sergio Ríos Esgueva [antic xofer de Bárcenas] i Andrés Gómez Gordo [inspector de Policia], no resulta explicable sinó dins d'aquest marc col·laboratiu", assenyala la interlocutòria, que afegeix que "aquesta col·laboració per si sola presenta una coordinació en el temps que els situa molt pròxims a l'organització delictiva".

El jutge, instructor del cas Tándem, considera que la integració en l'organització criminal és "innegable" a hores d'ara de la investigació.