La fiscalia investigarà el tall de la Meridiana que protagonitzen els CDR i altres grups, i que té lloc cada vespre, arran d'una denúncia que ha presentat Ciutadans, segons informa Metrópoli.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres Santos, ha derivat les actuacions a la Fiscalia Provincial de Barcelona perquè investigui els talls diaris. En una carta enviada a dirigents de Ciutadans, el fiscal assegura que s'indagarà la "possible vulneració de drets fonamentals dels ciutadans pels reiterats i continuats talls a la Meridiana de Barcelona". 

Els veïns que tallen la Meridiana cada dia en solidaritat amb els presos i exiliats, i per reclamar la independència, mantenen aquesta mesura des de les protestes contra la sentència del procés. La reivindicació s'ha fet cada dia, i també durant la pandèmia del coronavirus, amb l'única excepció del confinament domiciliari. Els talls es produeixen entre les 20 hores i 21 hores.

Al juny del 2020, la Fiscalia Superior de Catalunya va reclamar a la conselleria d'Interior tota la informació sobre les concentracions a la Meridiana de Barcelona. 

El requeriment a Interior va arribar justament mentre el llavors conseller Miquel Buch declarava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Ciutadans (Cs) ha fet campanya de forma insistent contra la protesta a la Meridiana. L'any passat va col·locar diferents cartells a l'entrada i la sortida de l'avinguda Meridiana per protestar contra els talls diaris en aquest punt i va reclamar al govern municipal d'Ada Colau que actuï per aturar-los. Es tracta de tanques publicitàries digitals en el marc de la iniciativa 'Una meridiana de tots', promoguda per la formació espanyolista per acabar amb el que consideren un "segrest" de l'avinguda.

També s'han produït incidents amb alguns espanyolistes que han acudit a vegades a la concentració, intentant boicotejar-la.