La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències d'investigació sobre 13 contractes d'adquisició de material sanitari per part del govern espanyol que van ser denunciats per un diputat del PP de l'Assemblea de Madrid; després que aquesta mateixa Fiscalia comencés a investigar el contracte de compra de mascaretes del qual va cobrar el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En un decret, fet públic aquest divendres, la Fiscalia anuncia que les diligències d'investigació es dirigeixen sobre les set empreses presumptament "afavorides" pel govern de Pedro Sánchez: Industrias Plásticas Playbol, Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas, FCS Select Products, Member of the Tribe, Weihai Textile Group import & export co, Hyperin grupo empresarial, i Páginas Amarillas Soluciones Digitales, ara Beedigital.

Anticorrupció, igual com va passar en el cas del contracte que afecta el germà de Díaz Ayuso, exclou qualsevol participació "ab initio" de persones aforades, que determinaria que sigui seva la competència per investigar aquests fets i no de la Fiscalia del Tribunal Suprem. De fet, la Fiscalia fa referència al decret pel qual es van obrir diligències d'investigació sobre el contracte del qual va cobrar Tomás Díaz Ayuso després de denunciar-ho els grups parlamentaris de l'esquerra a l'Assemblea de Madrid. La Fiscalia considera aquell decret "extrapolable a aquest" i, igual com amb aquestes denúncies, també veu procedent amb aquesta "la pràctica d'algunes diligències que, sense dirigir-se inicialment contra persones físiques o jurídiques, permetin confirmar o descartar la transcendència penal dels fets denunciats".

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va alertar fa unes setmanes que ara li tocaria al govern espanyol "donar explicacions" sobre els contractes d'emergència de mascaretes que va fer l'executiu del PSOE i Podemos durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus. Segons Ayuso, el govern espanyol va gastar més de 300 milions d'euros en mascaretes que costarien entre un 25% i un 500% més del que haurien de costar, sempre segons la presidenta de la Comunitat de Madrid. "En alguns casos fins i tot no va arribar el material, van deixar, per tant, sense protecció a molts sanitaris i a molts pacients i en altres casos no es van arribar a reintegrar les quantitats abonades avançades", apuntava Ayuso. Així, la presidenta de la Comunitat de Madrid va anunciar que el seu partit faria "una cosa molt senzilla": "Utilitzar els mateixos arguments que el PSOE va utilitzar davant de la Fiscalia el 18 de febrer". "Comencem a investigar tot el que han fet vostès durant les compres de les mascaretes durant aquests procediments", afegia. El cas de les mascaretes ha provocat una gran polèmica en les últimes setmanes, que ha afectat la comunitat presidida per Isabel Díaz Ayuso.