El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha obert unes diligències d'investigació sobre l'abocament de fems i escombraries davant de les seus judicials de diverses localitats catalanes dilluns passat per part dels CDR. A més, ha demanat al comissari en cap dels Mossos d'Esquadra un informe sobre les diligències practicades per aquests incidents i les gestions fetes per identificar-ne els responsables. Aquesta obertura de diligències és fruit de l'acord de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que manava a la fiscalia que investigués les possibles responsabilitats penals dels autors.

També ha demanat al president del TSJC, Jesús María Barrientos, que els diversos jutges degans informin al ministeri fiscal si per culpa dels abocaments es va produir alguna "alteració apreciable" en les activitats judicials de dilluns. En un sentit similar, demana al secretari de govern del TSJC que els diferents lletrats de l'administració de justícia comuniquin si la pudor causada pels fems i escombraries va causar l'absència de funcionaris dels jutjats i quan van durar les absències.

Per últim, Bañeres demana a la consellera de Justícia, Ester Capella, que li presenti un informe sobre les despeses causades per la neteja i reparació de les seus judicials afectades.