La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat investigar la falsificació d'una PCR positiva atribuïda al candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, arran de la denúncia que el PSC va presentar contra el tuitaire Luis Pérez, més conegut com a Alvise Pérez, per difondre-la a les xarxes.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la Fiscalia, davant la qual el PSC va presentar la denúncia el passat 12 de febrer, ha obert diligències d'investigació i ha remès el cas a la Fiscalia de Barcelona perquè dugui a terme les indagacions oportunes abans de decidir si ho porta al jutjat.

La denúncia del PSC es dirigeix contra Pérez, per un tuit publicat durant el debat electoral de La Sexta que adjuntava una imatge d'una PCR positiva, falsament atribuïda a Illa i datada el 6 de febrer a la clínica QuirónSalud. Posteriorment, el centre sanitari, el logo del qual figurava en la imatge difosa pel tuitaire, va assegurar que la prova de Covid-19 publicada era falsa.

En la seva denúncia, el PSC sosté que la difusió del missatge amb la falsa PCR pot ser constitutiva de diversos delictes, entre ells el de falsedat documental, a més de calúmnies o injúries si es demostra que el propòsit era danyar o minvar la imatge del candidat socialista.

Pérez té més de 220.000 seguidors a Twitter, on s'identifica com a analista, i ja ha protagonitzat anteriorment polèmiques relacionades amb notícies falses després desmentides, entre elles la difusió d'un muntatge fotogràfic en el qual apareixia un gran cartell amb el rostre de Pedro Sánchez i el lema "Un bon ciutadà obeeix", penjat a la façana de la seu federal del PSOE.

El tuitaire va publicar la falsa PCR coincidint amb la polèmica suscitada per la negativa del presidenciable socialista a sotmetre's a una PCR abans d'un debat electoral a TV3, després de la qual es va justificar afirmant que únicament accepta anàlisis en els supòsits previstos pels protocols sanitaris de la Generalitat: presentar símptomes o haver mantingut contacte estret amb un positiu.