Davant les polèmiques declaracions de Pedro Sánchez, reivindicant el seu control sobre la fiscalia, aquesta institució ha sortit al pas per defensar la seva feina. En un breu comunicat, la Fiscalia General de l'Estat assegura que els fiscal del Tribunal Suprem en la causa del procés sempre han actuat de forma autònoma i seguint els principis de legalitat i imparcialitat. El president en funcions n'ha reivindicat el control per a extradir el president a l'exili Carles Puigdemont.

En un breu comunicat, la Fiscalia General de l'Estat assenyala que "totes les actuacions desenvolupades pels fiscals en la Causa especial 3/20907/2017 del Tribunal Suprem, com la resta de les que realitzen diàriament els fiscals, s'han produït en l'àmbit de l'autonomia funcional del ministeri fiscal i amb subjecció als principis constitucionals de legalitat i imparcialitat".

 

En una entrevista aquest dimecres al matí a RNE, el dirigent socialista ha insistit que ja estan fent els tràmits per extradir Puigdemont. “No només el jutge Llarena, sinó també la Fiscalia General de l’Estat, que va demanar l’activació de l’euroordre”, ha assenyalat. “La Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està”, ha etzibat a l’entrevistador. Ha desitjat que “més d’hora que tard” el president a l’exili “doni explicacions” davant del Tribunal Suprem. No obstant això, la decisió l'ha de prendre un jutge belga, no un fiscal espanyol.