A punt de ser investigada. La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) s'ha mostrat a favor que s'investigui Mònica Oltra per un suposat encobriment d'abusos. Concretament, ha informat que l'alt tribunal valencià és competent per a la instrucció i, si escau, enjudiciament, de la vicepresidenta de la Generalitat valenciana i consellera de Polítiques Inclusives per la gestió del seu departament en un cas d'abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada. La qüestió és que s'han observat "indicis rellevants" de delicte i donada la seva condició d'aforada, per la seva condició de diputada (per Compromís) i vicepresidenta del Consell.

Llavors, la Fiscalia dona suport al fet que es realitzin "quantes diligències siguin precises per completar la investigació dels fets i la determinació del grau de participació de la persona aforada". De fet, creu que "en un moment posterior" s'haurà de valorar si l'alt tribunal valencià haurà d'assumir o no la competència respecte de la resta d'investigats. Després d'estudiar les al·legacions de les parts, el TSJCV decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra, que està personada a la causa.

El jutge instructor, la Fiscalia Provincial i la Fiscalia del TSJCV

La sala civil i penal del TSJCV havia donat en una diligència el passat 31 de maig un termini a les parts perquè presentessin al·legacions en relació amb la competència d'aquest òrgan per decidir sobre la possible imputació de la vicepresidenta. Va ser el passat 1 d'abril quan el jutge instructor va sol·licitar formalment la investigació d'Oltra i diversos dels seus subordinats a la Conselleria, així com altres professionals que van intervenir en l'elaboració d'un expedient intern. El mateix jutge titlla aquest expedient "d'investigació parajudicial", confeccionada per desacreditar a la menor que va patir abusos del seu monitor, que en aquell moment era marit de l'actual vicepresidenta valenciana. Onze dies després, la Fiscalia Provincial ja va expressar el seu suport a la decisió d'elevar al TSJCV la causa. Ara, la Fiscalia del TSJCV considera que l'alt tribunal és competent per investigar Oltra.

Aquest dijous, Oltra va parlar de tot aquest tema. La vicepresidenta valenciana va referir-se dijous a la investigació contra l'exdirigent de Vox Cristina Seguí per la publicació i difusió d'un vídeo a les xarxes socials sobre les menors víctimes d'una agressió sexual per part de cinc adolescents a Burjassot. "Contra la que em persegueix a mi i a les nenes presumptament agredides sexualment sí que ha obert diligències la Fiscalia". Oltra va remarcar que no porta la seva defensa i que no comentarà la seva estratègia, però sí que va subratllar que la secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències "contra la que està querellant-se" contra ella per "haver exposat i posat en perill dues nenes que presumptament havien estat agredides sexualment".