La Fiscalia estudia demanar presó per a tots els membres del Govern i de la Mesa del Parlament imputats per presumptes delictes de rebel·lió i sedició, però amb una excepció. Es tractaria de l’exconseller d’Empresa, Santi Vila, per a qui, com que va dimitir el dia abans de la votació de la declaració d’independència, es demanarien mesures cautelars menys greus.

Aquesta és, almenys, la tesi del diari El Confidencial, que considera que la Fiscalia demanarà presó provisional per a dinou dels vint acusats, tots ells membres del Govern i de la Mesa, citant fonts judicials.

Tots ells estan citats -malgrat que la majoria encara no ha rebut la citació- per als propers dijous i divendres, 2 i 3 de novembre. Els membres del Govern hauran d’anar a l’Audiència Nacional i els de la Mesa, al Tribunal Suprem, per declarar davant els jutges Carmen Lamela i Pablo Llarena, respectivament, i respondre a acusacions que podrien arribar a comportar fins a trenta anys de presó.

Segons el mateix diari, la citació simultània de tots ells respondria a una “acció coordinada”, en la qual el departament dirigit per José Manuel Maza pensa “anar a per totes” i demanar presó sense fiança, una petició de la qual només quedaria fora Santi Vila.