La Fiscalia de Barcelona ha denunciat al jutge titular del Jutjat Contenciós Administratiu 17 de Barcelona, Federico V.G., per un delicte d'injúries greus a cossos i forces de seguretat per un missatge enviat a altres membres de la tanqués judicial a través del compte oficial de correu electrònic del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 4 d'octubre de 2017, en el qual va cridar "terroristes uniformats" als policies que van intervenir en el referèndum de l'1-O, segons publica aquest dijous 'El Món'.

"Ningú no té res a dir sobre terrorisme policial, que sí que patim a Catalunya. Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 milions de persones que s'han vist coaccionats, insultats i menyspreats per voler votar? De veritat que o hi ha res a dir?. Fem com Su Borbónica Majestad i ens mirem el melic per no perdre la plaça o ens enfrontem amb la dura realitat de forma valenta o altrament si tenim problemes de veritat", va escriure el magistrat.

Segons han informat fonts fiscals, el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona estudia aquesta denúncia, que es va presentar el dia 2 de maig, malgrat que espera determinar si és competent per investigar-la, i, fa uns mesos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va arxivar una va denunciar d'un particular contra el jutge per aquests comentaris, en considerar que els va fer al marge de l'exercici del seu càrrec.

Tanmateix, poc després de conèixer-se aquest missatge, el CGPJ va expedientar i va sancionar el jutge amb 600 euros per publicar aquests comentaris, i ho va denunciar davant de Fiscalia, perquè va considerar que el jutge va cometre una falta greu de desconsideració respecte a les institucions i funcionaris de la policia judicial.

En aquest sentit, la Fiscalia de Barcelona ha tingut en compte que el missatge va ser enviat a través del correu electrònic oficial proporcionat per l'òrgan de govern dels jutges.