La Fiscalia Provincial de Madrid ha recorregut la sentència que va absoldre l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes en el 'cas Màster' i ha demanat que la jutgi de nou un tribunal diferent, atès que la Sala que la va enjudiciar va ometre indicis "de notori sentit incriminatori". La Fiscalia ha informat avui de la presentació d'aquest recurs d'apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Aquesta, va en contra de la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que va absoldre Cifuentes d'un delicte de falsedat en document oficial pel qual sol·licitava tres anys i tres mesos de presó. Segons el seu criteri, la sentència "emmalalteix tant d'insuficiència com de manca de racionalitat en la motivació fàctica", ja que per arribar a la conclusió absolutòria s'han omès indicis de manera "incongruent" i "contrària al resultat de les proves practicades en el judici", segons avança EFE.

La Fiscalia veu pressions de Cifuentes

El fiscal sosté que "tot acte té una raó de ser" i que de l'examen de tots els indicis que obren la causa contra Cifuentes porten a la conclusió que va ser ella qui "va impulsar, va suggerir i es dedueix que va pressionar, d'una manera eficaç i intencionada com a mínim amb dol eventual per a la falsificació del document".

L'Audiència de Madrid va absoldre Cifuentes al no considerar provat que ella pressionés per a la falsificació del seu títol, però va condemnar a les altres dues acusades: l'assessora de la Comunitat de Madrid Teresa Feito i la professora Cecilia Rosado.

Feito ha rebut una pena de tres anys de presó com autora responsable d'un delicte de falsetat en un document oficial per la falsificació de l'acta de treball ja que era la màxima responsable de l'executiva regional.

Pel que fa a Rosado, que ja havia reconegut haver col·laborat, els jutges la condemnen a un any i sis mesos de presó després d'aplicar-li l'atenuant de confessió i col·laborar amb la justícia. Cal recordar que els fets però, demostren que Cifuentes va falisificar: de les tres firmes que contenia l'acta, dues d'elles eren falses. La fiscal Pilar Santos havia titllat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, com el cervell de tota la trama: "La senyora Cifuentes, pel seu càrrec, no es va tacar les mans, però és evident que tenia massa pressa perquè la universitat li proporcionés una solució".