La fiscalia demana per als onze CDR asseguts i encadenats el febrer del 2018 a les portes del Palau de Justícia 2,5 de presó per un delicte de desordres públics o bé 1 any per resistència i desobediència a l'autoritat. La fiscal ha introduït aquesta alternativa en les conclusions del judici a tretze CDR, que ha tingut lloc aquest dimecres i dijous. La fiscalia ha mantingut la sol·licitud d'1 any de presó per desobediència i resistència a l'autoritat per als altres dos processats, que haurien donat puntades de peu i de puny a mossos mentre els desallotjaven del carrer. La fiscal ha afirmat que amb aquella acció "es pretenia atacar directament contra un dels poders" de l'Estat; per a les defenses, va ser "expressió pura" de drets fonamentals.

En el seu informe final, la fiscal ha sostingut que els fets que van ocórrer ara fa dos anys a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) són constitutius de desordres públics, però ha argumentat que, si no s'aprecia aquest delicte, també es poden considerar resistència a l'autoritat: "Hi ha més que una mera desobediència, hi ha una resistència activa utilitzant aquests elements físics com són les cadenes i els cadenats". La fiscalia, que és l'única acusació en el judici, ha afirmat que amb aquella acció es pretenia "bloquejar" el TSJC com a poder de l'Estat democràtic de dret i que no es tractava "simplement d'expressar un desacord amb uns processos judicials que se segueixen en altres òrgans o un desacord polític".

Per la seva banda, els advocats de les defenses, que demanen l'absolució dels acusats, han afirmat que "a les portes del Palau de Justícia no s'hi va cometre cap delicte, sinó l'expressió pura i genuïna d'un exercici de drets fonamentals". "La resposta al que va passar aquí no la trobem al Codi Penal", ha recalcat el lletrat Xavier Monge, que ha raonat que si es vol donar una qualificació jurídica a aquells fets s'ha de recórrer al Conveni Europeu de Drets Humans; la Declaració Universal de Drets Humans o als articles 20 i 21 de la Constitució Espanyola.