Els Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup d'uns 150 ultres espanyolistes que es concentren des de les sis de la tarda a la plaça d'Artós, al barri de Sarrià de Barcelona, convocats des d'internet per "defensar la bandera espanyola". A part de les càrregues, també s'han vist escenes de molta tensió i llançaments contra la policia. Alhora, un grup d'anarquistes i antifeixistes ha programat una contramanifestació. 

Durant les càrregues policials, quatre ultres han resultat ferits lleus, tres dels quals han rebut l'alta immediatament.

Un cordó policial dels Mossos ha separat en tot moment les dues manifestacions, però des del cantó ultra s'han realitzat llançaments d'ampolles de vidre i pirotècnia contra la policia i els manifestants antifeixistes, alhora que s'han sentit càntics i salutacions nazis. A la part antifeixista s'han pogut sentir crits contra els ultres i els participants portaven una gran pancarta on es podia llegir "fora feixistes dels nostres barris".

 

mani ultra plaça artos feixista - pau venteo

Un dels responsables de la convocatòria per xarxes socials ha lamentat en declaracions a ElNacional.cat que els "ultres" s'hagin apoderat de la concentració i creu que "venen a provocar".

Només començar la concentració, hi ha hagut una petita baralla entre dos grups d'ultres espanyolistes i tot seguit han encès diverses bengales entre crits insultant els CDR i preguntant, també cridant, "on són els independentistes". 

La plaça està fortament vigilada per furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Els ultres, que branden banderes espanyoles, criden contra els presos polítics, contra els independentistes i demanen que el president Puigdemont entri a presó.

mani ultra plaça d'artos - pau venteo

Està previst que la concentració s'acabi convertint en una marxa pel barri de Sarrià, però ara per ara no s'ha fet públic el recorregut.

Seguirà ampliació