L'activista conegut com a Carles de Sants va ser detingut i empresonat provisionalment durant cinc dies per la seva participació en les protestes el febrer del 2021 contra l'empresonament del raper Pablo Hásel, que van provocar diverses jornades de disturbis al centre de Barcelona i enfrontaments dels manifestants contra la policia. Ara, la Fiscalia demana una pena de tres anys i mig de presó per l'activista del barri de Sants, que li ha valgut el seu sobrenom. A més, també reclama una petició d'allunyament de dos-cents metres de la comissaria de la Via Laietana durant dos anys. Així ho ha anunciat via Twitter el seu perfil de suport i que en reclama l'absolució, que ha titllat d'absurda aquesta petició d'allunyament  

 

En el comunicat que han emès, el grup de suport recorda que en Carles va ser detingut el diumenge, 21 de febrer, pocs dies després de la detenció de Hásel, i es va emetre una ordre de presó per a ell l'endemà, dia 22. "El Carles pagava amb estada entre reixes la ràbia d'una jutgessa, Maria Pilar Rovira del Canto, que decidia aplicar la recepta, fortament criticada i controvertida, amb què alguns jutges havien decidit combatre, per lliure i sense dret, les protestes posta sentència d'un any i mig abans", es pot llegir al document compartit a les xarxes. 

Convocatòries de manifestacions 

La seva detenció va provocar una onada de solidaritat al seu barri, Sants, on a més regenta una taverna. Després de ser alliberat, centenars de persones es van manifestar per celebrar-ho. En aquell moment, en Carles agraïa el suport que havia rebut mentre la portaveu del grup Carles Absolució llegia en el seu manifest que la marxa en el seu honor també havia de servir per demostrar que "s'ha de seguir lluitant perquè encara queden represaliats a presó i s'estan atacant drets fonamentals". El d'en Carles no va ser l'únic empresonament derivat de les manifestacions post empresonament de Pablo Hásel arreu dels Països Catalans. En total, es van produir 148 detencions i 11 empresonaments, el seu, que es va allargar durant 5 dies va ser el més curt de tots.  

"El Carles va ser detingut i empresonat per manifestar-se per la llibertat d'expressió. Per exigir l'alliberament del company Pablo Hásel. Per protestar contra aquest estat que empresona qui canta veritats i que permet que es passegin lliures els veritables criminals assenyalats per les cançons que volen ser censurades. Encara amb més motiu per sortir al carrer, pel company Carles i per la llibertat de Pablo Hásel", conclou el comunicat del grup de suport Carles Absolució, que demana als seguidors que estiguin atents a les properes de convocatòries de manifestacions i protestes conta la decisió de la Fiscalia: "No permetrem que s'empresoni el company Carles!".