Dels més de 100 detinguts que s'han fet aquests dies en les nits de protesta per la detenció i empresonament de Pablo Hasél, només hi ha dos persones en presó porisional. Un d'ells és en Carles de Sants. Un cuiner que la nit de les protestes anava amb patins, i que ha mobilitzat la solidaritat del barri.

En la interlocutòria de presó, el jutge detalla que el van veure fins a tres cops fent barricades, però no detalla per quin motiu a ell l'empresonen i a la resta de detinguts els deixen en llibertat. També remarca que no el van poder detenir fins al tercer cop perquè anava "proveït d'uns patins en línia que li permetien la fugida de manera avantatjosa". Justament la icona del compte de twitter de suport són uns patins.

El jutge argumenta la reiteració delictiva: "Evitar el risc de reiteració delictiva. Consta en la causa que aquest detingut va reiterar la perillosa conducta fins en tres ocasions; tal persistència en seva conducta perillosa, s'ha de posar en relació amb el fet notori que estan previstes convocatòries successives en els pròxims dies de noves manifestacions, de manera que la mesura té per finalitat intentar evitar la reiteració delictiva".

Per tant, tot fa pensar que quedarà en llibertat un cop s'aturin les protestes.

 

 

La interlocutòria només relata que va va fer barricades amb les pilones de les terrasses en carrers per on passaven tot tipus de vehicles, més enllà de les furgonetes dels Mossos d'Esquadra: "col·locant obstacles dirigits específicament a posar en perill l'actuació dels vehicles policials, muntant barricades en calçades per les quals també podien circular un altre tipus de vehicles, als quals per tant arribava al greu risc, utilitzant mobiliari urbà provisional col·locat per l'Ajuntament per intentar minimitzar els efectes de la pandèmia en locals de restauració".

En Carles de Sants està acusat de "desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat utilitzant mitjans d'especial perill i contra la seguretat viària, que tenen previstes penes superiors als dos anys de presó". Però l'escrit judicial no descriu res més que les barricades. Va ser la Fiscalia qui va demanar la presó provisional basant-se en l'atestat policial.

Avui el grup de suport ha convocat una concentració a la Plaça de Sants.