El barri de Sants de Barcelona ha celebrat aquest dissabte l'alliberament del Carles, el veí del barri detingut el passat diumenge durant les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél. Centenars de persones han recorregut els carrers del barri just un dia després de la posada en llibertat del detingut i, tot i el caire de celebració de la manifestació, també han volgut recordar que encara hi ha "represaliades a la presó".

A més, la portaveu del grup de suport, Elena Jaume, ha lamentat en declaracions a l'ACN que, tot i haver sortit de la presó provisional, la interlocutòria de la jutgessa impedeix al veí assistir a manifestacions. "Seguirem lluitant perquè s'absolgui en Carles i s'alliberin tots els represaliats", ha afegit.

L'emotiva trobada amb en Carles, que no pot participar en manifestacions

La concentració ha començat a les 11:30 h a plaça de Sants i tot seguit els manifestants han avançat amb una capçalera on es podia llegir: "Prou repressió. Llibertat represaliades. Cuidem-nos, lluitem, sortim al carrer". La manifestació ha avançat pel passeig de Sant Antoni, en direcció a l'Estació de Sants, i al seu pas els manifestats han fet pintades per reclamar l'absolució del vecino

manifestación libertad detenido Hasél Sants / ACN

 Centenars de persones han recorregut els carrers del barri just un dia després de la posada en llibertat del veí detingut i han fet pintades a terra i a l'antic cinema Balanyà. / ACN

Molt a prop d'allà, al carrer de Vallespir, es troba la Bauxa, la taverna on treballa en Carles. El veí, acusat de col·locar barricades i fugir en patins, va ser detingut i empresonat de manera provisional el passat diumenge. Finalment, ahir es va dictar la seva llibertat tot i que amb el condicionant de no poder participar en manifestacions. Per això, en Carles no ha pogut unir-se a la manifestació d'aquest dissabte al matí.

Tot i això, s'ha viscut un moment molt emotiu quan els manifestants s'han acostat al local de feina del veí detingut per mostrar-li el seu suport. En Carles els ha rebut amb els punys alçats.

Després, la manifestació s'ha dirigit a l'Avinguda Madrid i els concentrats han tallat el trànsit durant més de trenta minuts.

manifestacion detenido Sants protestas Hasél / ACN

La manifestació per l'absolució del veí de Sants han tallat el trànsit de l'avinguda Madrid durant més de trenta minuts. / ACN