La Fiscalia General de l'Estat ha fet arribar un comunicat de premsa contra les paraules que el president del Parlament, Roger Torrent, va pronunciar aquest divendres a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). Torrent va denunciar explícitament l'existència de presos polítics a l'Estat espanyol. A alguns dels assistents a l'acte no els va agradar el comentari i es van aixecar per abandonar la sala a mig discurs. 

En el comunicat, la Fiscalia subratlla que Espanya és un Estat de Dret on es respecten les garanties de tots els ciutadans, i que els procediments oberts contra els líders polítics catalans "s'estan duent a terme amb el màxim respecte i garanties processals de tots els investigats".

En la mateixa línia, el text destaca que el Ministeri Públic "actua d'acord amb el principi de legalitat" i, "protegint el dret de defensa de les persones afectades en les diferents causes". Al mateix temps, es critica "el reiterat ús de les paraules presos polítics", una expressió que "no és compatible amb la nostra democràcia i per tant no pot ser acceptada per la Fiscalia". 

Recorda que "el Ministeri Públic mai ha perseguit manifestacions polítiques", però sí "conductes delictives". Finalment, el comunicat transmet el "reconeixement i suport" de la Fiscalia General de l'Estat "a tots els fiscals de Catalunya".

Per la seva part, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acusat el president del Parlament de cometre un "greu atac" a la independència dels jutges. Ho ha fet aquest dissabte al matí en una declaració: "Reiterem que afirmar l'existència de presos polítics, i en especial per un representant institucional, és una desqualificació molt greu de la funció judicial, que transcendeix el mateix Poder Judicial, i ataca frontalment el nostre model de convivència basat en el respecte a la Llei".