Bèlgica ja té sobre la taula l'ordre europea de detenció contra el president Carles Puigdemont. Fonts de la fiscalia de Brussel·les han confirmat que han rebut una euroordre per trobar i extradir Puigdemont. Amb tot, han admès que hores d'ara encara desconeixen on és el líder de Junts per Catalunya i que, per tant, per ara no poden aportar cap més informació.

El Tribunal Suprem va enviar a Finlàndia una euroordre de detenció perquè Puigdemont era aquesta setmana en aquest país, però aquest dissabte el diputat finès que el va convidar, Mikko Karna, ha confirmat que va marxar aquest divendres al vespre direcció a Bèlgica.

Per ara, però, la fiscalia de Brussel·les no té constància d'on es troba. Quan l'Estat va emetre la primera euroordre, al novembre, Puigdemont es va personar en una comissaria de la policia i va comparèixer davant del jutge, que va dictaminar mesures cautelars com l'obligació de no sortir del país, tenir-hi una residència fixa i estar disponible per totes les citacions judicials.