La Fiscalia de Barcelona considera que l'Ajuntament de Badalona (Barcelonès) podria haver incorregut ahir en un delicte de desobediència, en obrir les portes en la festivitat del 12 d'Octubre malgrat l'ordre judicial que li ho prohibia. La Fiscalia pensava presentar la denúncia, però no va ser-hi a temps i el PP es va avançar.

Avui el Ministeri Públic es justifica en un comunicat: "La Fiscalia va prendre la decisió d'incoar de forma immediata diligències d'investigació per un possible delicte de desobediència. Com es va presentar la denúncia pel Partit Popular, i judicialitzat ja l'assumpte, ja no poden ser objecte, com saben, d'investigació per part del fiscal".

Ara la Fiscalia es presentarà com a part en el procés, que està tenint un tràmit ràpid, ja que ahir va arribar la denúncia i ahir mateix es va acceptar a tràmit. 

La Fiscalia de Barcelona veu delicte de desobediència en el fet que l'Ajuntament de Badalona obrís les oficines i atengués els ciutadans que van voler fer una instància demanant informació.

Com que ahir finalment no va treballar cap funcionari, les instàncies es tramitaran avui, ja que els regidors no tenen competències per fer-ho.

La Fiscalia tampoc s'ha presentat en l'altre procediment que s'ha vist avui a la Ciutat de la Justícia. Calia que el jutge li ho requerís i no ho ha fet.