El cas del polèmic jutge social de Barcelona Carlos Antonio Vega, conegut a Twitter amb el perfil @EstadoCharnego i el nom de Randy Watson, ha afegit un nou capítol. La Fiscalia Superior de Catalunya ha decidit arxivar l'expedient obert contra ell després de descartar que s'hagi comès cap delicte. No obstant això, adverteix que la Llei Orgànica del Poder Judicial preveu un règim disciplinari per a aquestes situacions. En la resolució, que signa el fiscal Martín Rodríguez Sol i a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, es comunica que aquestes conclusions es faran arribar a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El jutge Carlos Antonio Vega va obrir el compte de Randy Watson el 2014 i des d'aleshores va cridar l'atenció dels mitjans en diferents ocasions per les seves piulades masclistes, contra la immersió lingüística, contra el govern de Pedro Sánchez i Podem, i contra el Govern de la Generalitat. A finals de novembre carregava de nou contra la immersió i publicava: “Potser ja va sent hora que els jutges desestimem qualsevol petició de la Generalitat de Catalunya, tingui raó o no”. Arran de la polèmica provocada per aquestes darreres piulades, el jutge va limitar l'accés a les seves publicacions. L'1 de gener, després que el TSJC va acceptar una recusació contra ell per falta d'imparcialitat, va tancar el seu compte.

twit @EstadoCharnego Randy Watson

 

Prèviament, la consellera de Justícia va denunciar el cas al Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres, al qual va reclamar que iniciés "les actuacions que considerés pertinents para assegurar la legalitat i imparcialitat del funcionament de la justícia i la protecció dels drets dels col·lectius que s'han vist interpel·lats per les manifestacions del magistrat".

Lourdes Ciuró Consellera de Justicia - Sergi AlcàzarLa consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va denunciar el cas del jutge Carlos Antonio Vega a la Fiscalia Superior de Catalunya / Sergi Alcàzar

Apartat disciplinari

Després d'estudiar el cas, la Fiscalia Superior de Catalunya ha decidit arxivar l'expedient. Això no obstant, també adverteix que "la Llei Orgànica del Poder Judicial recull en el seu apartat disciplinari diverses conductes de jutges i magistrats com ara la desatenció o desconsideració als ciutadans, qüestions a resoldre en l'àmbit del Poder Judicial"

Prèviament, l'escrit de la Fiscalia descarta els delictes d'odi, el delicte d'injúries o contra el dret a l'honor, davant del qual s'imposa la llibertat d'expressió. Admet que molts textos dels publicats a les piulades del jutge "poden titllar-se de desagradables i molestos per als al·ludits", però afegeix que "sembla que una activitat tan extravagant no guarda cap relació amb la seva funció jurisdiccional" i que les piulades estan fetes "des d'un compte particular en el seu temps lliure", tot i que en diferents ocasions cita la seva condició de magistrat.

La decisió de la Fiscalia arriba després que la comissió Permanent del CGPJ ja va abordar aquesta qüestió, també a petició de Ciuró, i va acordar traslladar la queixa de la consellera al Promotor de l’Acció Disciplinària, “als efectes a què pugui donar lloc”.