La fiscalia ha acordat arxivar les diligències obertes contra agents de la policia local de l'Ametlla de Mar que la nit del 24 d'agost van identificar vuit persones, entre les quals el columnista d'El Mundo Arcadi Espada, quan estaven pintant de vermell un llaç groc en una rotonda de la localitat. El ministeri públic ha decidit arxivar la denúncia presentada per l'associació Impulso Ciudadano, que també anava dirigida contra l'alcalde de la localitat, Jordi Gaseni, en aquest cas per "un delicte d'odi".

La fiscalia afirma, en el cas dels agents policials, que tot i que van actuar de manera "manifestament incorrecta i inadequada" quan van denunciar vuit persones quan només una estava fent la presumpta actuació irregular —pintar de vermell un llaç groc metàl·lic que no era un bé públic—,  "no tota actuació irregular comesa per un funcionari públic o agent de l'autoritat determina necessàriament la presència d'un il·lícit penal". A parer del ministeri públic, els funcionaris policials van actuar per "un malentès zel professional".

La denúncia contra l'alcalde té l'origen en una piulada que deia "Enxampats i denunciats embrutant mobiliari públic urbà. A. E. i set bitxos més a la rotonda de l'Ametlla de Mar. Aquesta és la seva manera de fer. Són uns bruts i ho tenim guanyat". La fiscalia entén que l'escrit està emparat en l'exercici de la llibertat d'expressió i arxiva la denúncia per un delicte d'odi contra el regidor.