La Fiscalia Anticorrupció veu indicis que l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, podria haver tingut responsabilitats en el ‘cas mascaretes’. El ministeri públic, doncs, no descarta que la investigació als comissionistes Luis Medina i Alberto Luceño impliqui també l’Ajuntament de Madrid, capitanejat pel PP. És per això que, segons informa aquest diumenge El Periódico de España, la Fiscalia va realitzar ara ja fa uns mesos una petició en un altre jutjat per tal de recórrer el sobreseïment lliure que la jutgessa Josefa Bustos havia dictat respecte d’una denúncia presentada per l’advocat Fernando Pamos de la Hoz contra Almeida.

Sempre segons aquest mitjà, el recurs hauria estat acollit pel Jutjat d’Instrucció número 25 de Madrid; i així se li hauria comunicat a l’advocat. El recurs, dit això, tenia la intenció que l’arxivament dictat sobre la possible responsabilitat d’Almeida fos provisional. Això implicaria que en un futur aquesta causa es pogués reobrir en el cas que les investigacions dutes a terme pel jutge Adolfo Carretero -que és qui fins ara ha mantingut imputats els comissionistes- demostressin que l’Ajuntament de Madrid té alguna responsabilitat en el ‘cas mascaretes’. Així doncs, queda oberta la porta sobre la possibilitat que es reobri la causa contra Almeida. Si es mantingués el sobreseïment lliure, qualsevol possibilitat d’investigar aquesta gestió arran de la denúncia de l’advocat seria impossible.

Cal recordar que el juny passat es va destapar una segona estafa que es caracteritza per un delicte de la propietat industrial i contra els consumidors per les mascaretes que va comprar el consistori liderat per José Luis Martínez Almeida a Medina i Luceño. Aquestes compliquen encara més la situació, ja que aquests delictes esmentats és perquè no complien amb la normativa de la Unió Europea ni amb els mínims exigibles per a la seguretat de les persones.

D'aquesta manera, la justícia va reobrir una causa que ja investigava juntament amb la primera remesa de mascaretes amb la que es va obrir la caixa dels trons. Després de la identificació de l'intermediari de l'operació, el jutjat va reobrir les diligències que havien estat arxivades per manca d'autor conegut. Els noms darrere del cas? Els mateixos i ja citats anteriorment. "Les mascaretes rebudes no reunirien els requisits tècnics de la normativa espanyola, ni europea, per la qual cosa van resultar inservibles per dotar-hi el personal dels Serveis d'Emergència de l'Ajuntament de Madrid", va dir el jutge per justificar la reobertura del cas. La punta de llança d'aquesta estafa va iniciar-se a través d'un informe de la Policia Municipal de Madrid recollit en el sumari del cas mascaretes que se segueix contra els autoanomenats 'empresaris' Medina i Luceño.