La fiscalia no emprendrà accions pel bloqueig durant 15 hores de l'AP-7 a l'Ampolla per part dels CDR. Fonts del ministeri públic apunten a l'ACN que els Mossos d'Esquadra van aixecar un atestat pels fets i que es farà arribar al jutjat com és habitual.

En aquest cas, les actuacions s'han de remetre als jutjats de Tortosa. Les mateixes fonts asseguren que si un jutjat ja coneix uns fets, la fiscalia no pot actuar perquè la llei no ho permet. L'acció dels CDR va obligar a desviar els vehicles per l'N-340 i durant la protesta es van viure moments de tensió entre els CDR i alguns conductors. Els concentrats van reclamar l'alliberament dels presos polítics i per la implementació de la República.

Aquest pronunciament ha arribat després que aquest dilluns l'Associació Professional Independent de Fiscals (Apif) hagi remès una carta a la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, en la qual l'insta a ordenar "directament" als Mossos d'Esquadra que actuïn a Catalunya contra els aldarulls provocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) perquè els seus responsables polítics no ho fan.

Durant tota la jornada els Mossos no van fer cap intervenció per intentar desallotjar els concentrats de la calçada de l'autopista. Fonts de la Conselleria d'Interior van explicar que un grup d'interlocutors de la policia va negociar durant tot el dissabte amb els concentrats. Tot i haver decidit en assemblea que farien nit a l'autopista, els manifestats van acordar aixecar la protesta abans de la mitjanit.