La Fiscalia demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que declari la instrucció contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i contra els membres de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, com a “causa complexa”, segons ha informat La Vanguardia.

Amb aquesta decisió, la instrucció es podrà allargar fins a 18 mesos prorrogables utilitzant una disposició de l’article 324 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que permet superar el termini general de sis mesos per a la instrucció d’una causa penal. Un termini, el de sis mesos, al qual ja s'estava arribant. 

D’aquesta manera, la Fiscalia podrà donar oxigen a la investigació per a la pràctica de proves i alhora donarà més marge a les declaracions de testimonis i investigats.

Aquest canvi, que el TSJC ja ha notificat a les parts, impedirà que en els pròxims mesos coincideixi un judici oral contra Forcadell i la resta de membres de la mesa imputats, amb la recta final per al referèndum que es preveu “moguda”.