La fiscalia alemanya s'ha reunit avui a Berlín amb l'advocat del president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, en el marc del procés d'extradició. Ha estat un tràmit habitual en què s'ha donat l'oportunitat a Puigdemont de presentar la seva versió sobre alguns fets, segons la fiscal Wiebbke Höffelner. "No s'ha tractat de cap trobada especial ni de res que apunti a una decisió sinó que és part del procés en curs", ha afegit la fiscal.

Jaume Alonso Cuevillas ha explicat a El Nacional que l'advocat de Puigdemont a Alemanya ha formalitzat uns tràmits pendents des de que el president va sortir de la presó de Neumünster.

Puigdemont és a Berlín en llibertat amb fiança i pendent de la sol·licitud d'extradició presentada per la justícia espanyola. En una decisió prèvia l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d'Alemanya), que té el cas al seu càrrec, va desestimar la possibilitat d'extradir-lo pel càrrec de rebel·lió i va sol·licitar més informació sobre l'acusació de malversació de fons.

Actualment, l'audiència està pendent que la fiscalia presenti una nova petició en base a les informacions rebudes de la justícia espanyola. Això no obstant, segons Hoffelner, la presentació d'un nou escrit per part de la fiscalia requerirà encara diversos dies i és improbable que arribi a fer-se en el curs d'aquesta setmana.