El tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Manuel Navajas Ramos, hauria comés una falta molt greu d'ignorància inexcusable en el compliment dels seus deures, segons informa el diari Público. El fiscal Navajas, ha informat a favor de l'arxivament de la querella que inclou Sofía Marchena Perea, filla del president de la Sala Segona del Tribunal Suprem Manuel Marchena, com a beneficiària d'un presumpte delicte de prevaricació quan va ser aprovada a la llista de jutges i fiscals, malgrat no complir els requisits que es demanaven.

Sofía Marchena, filla del jutge, va rebre un clar tracte de favor en no superar el primer curs de l'Escola Judicial per una malaltia i ser reassignada com a fiscal, en una decisió inèdita del Poder Judicial.

El rotatiu ha revisat una nombrosa quantitat de documents després que l'Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils va ampliar la querella que tenia presentada des d'abril contra tot el CGPJ per un presumpte delicte continuat de prevaricació.

Navajas no s'ha abstingut

Aquí és on es va produir la clara infracció comesa per Navajas: el passat 8 d'octubre va tornar a informar en el mateix sentit quan s'hauria d'haver abstingut perquè ell mateix va presidir els tribunals que van examinar i van aprovar la candidata Sofía Marchena en la primera i segona fases de l'oposició per a l'ingrés en la Carrera Judicial i Fiscal.

En conseqüència, el tinent fiscal del Suprem va violar l'article 28 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, que disposa que els membres del Ministeri Fiscal s'abstindran d'intervenir en els plets o causes quan els afectin.