La Fiscalia va donar suport davant del jutge de guàrdia de Manresa (Bages) al fet que el conseller Josep Rull pogués sortir de la presó de Lledoners per anar a visitar el seu fill hospitalitzat, si bé el jutge no va adoptar cap decisió en concloure que la competència requeia en el Tribunal Suprem.

Commoció i pèrdua de coneixement

Segons han informat fonts dels Serveis Penitenciaris, Rull es va beneficiar d'un permís extraordinari d'urgència el 5 de gener a causa del trasllat a l'hospital del seu fill petit, de sis anys d'edat, que en el transcurs d'una visita a la presó va caure a terra i va patir una forta commoció al cap. El nen va perdre el coneixement, va ser evacuat d'urgència i en tornar en si no era capaç de reconèixer als seus familiars. Hores més tard va finalitzar l'episodi de desorientació del menor i se li va donar l'alta mèdica.

Abans d’autoritzar el permís extraordinari d'urgència, els Serveis penitenciaris es van dirigir al jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el Reglament Penitenciari preveu la concessió de permisos extraordinaris d'urgència per part dels Serveis Penitenciaris.

El Suprem ho estudiarà

El Tribunal Suprem estudiarà si el permís extraordinari d'urgència concedit a Rull la vigília del dia de Reis pels serveis penitenciaris de la Generalitat, sense avisar prèviament l'alt tribunal, va ser irregular i, en el seu cas, determinar si existeixen indicis de delicte en aquesta actuació.

En una interlocutòria del passat 5 de gener, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Manresa, que estava en funcions de guàrdia aquell dia, detalla que, després de rebre un fax de la presó de Lledoners en què li comunicava la petició de Rull d'obtenir un permís extraordinari, la Fiscalia va informar favorablement perquè s'accedís a la seva sol·licitud.

Per la seva banda, el Tribunal Suprem ha comunicat la seva intenció d’estudiar si va haver-hi alguna irregularitat en la concessió del permís. Fonts jurídiques han informat que la Sala que enjudiciarà els fets es reunirà pròximament per estudiar aquesta qüestió i deliberar sobre ella i, en el cas d'apreciar que s'ha pogut cometre algun delicte, ho enviaran a la Fiscalia per a què informi al respecte.

Rull, en presó preventiva a la presó de Lledoners (Bages), va sortir dissabte passat 5 de gener del centre penitenciari després d'obtenir un permís extraordinari d'urgència per visitar el seu fill petit a l'hospital.

La sortida va ser concedida per la direcció del centre penitenciari -sobre el qual té competència la Generalitat- de la qual no es va informar prèviament el Suprem, que és l'òrgan judicial competent per decidir sobre els permisos dels acusats en el procés.