“No pot ser que al final els perseguits siguem els fiscals per davant dels corruptes”. Amb aquestes paraules, l'exfiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, ha assenyalat que el poder judicial està rebent intimidacions per lluitar contra la corrupció. En declaracions a la Cadena Ser, López Bernal ha assegurat que la majoria de fiscals Anticorrupció "se senten desprotegits" i fins i tot ha arribat a assegurar que a algun company li han arribat a entrar a casa "delinqüents professionals" amb l'objectiu d'obtenir informació sobre les investigacions en matèria de corrupció.

Bernal va ser destituït ahir del càrrec de fiscal superior de Múrcia després que aquest demanés la declaració del president murcià, Pedro Antonio Sánchez, en el marc del cas Auditori. El relleu de Bernal ha tingut lloc en el marc de la renovació de diferents fiscals arreu de l'Estat per part del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que ha generat recels en un sector important dels fiscals.

"Als companys de Múrcia no se'ns ha fet la vida especialment agradable", ha reconegut Bernal, que ha apuntat que a un company fins i tot li van entrar a casa per endur-se informació sobre la investigació de casos de corrupció. "Només es van endur el seu ordinador. Ni tan sols es van emportar els diners que tenia a casa", ha explicat amb preocupació. 

Bernal ha denunciat també que aquesta situació de desprotecció s'ha comunicat a la Fiscalia General de l'Estat i a la Delegació del Govern espanyol a Múrcia, però que no ha aconseguit que es realitzés cap investigació. "No es dóna a les nostres denúncies la importància que realment tenen", ha explicat. 

El PSOE demana explicacions

Els socialistes han demanat aquest matí que compareguin al Congrés el ministre de Justícia, Rafael Catalá; d'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el mateix fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, per donar explicacions sobre les denúncies d'intimidacions realitzades per Bernal.