La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, podria ser una de les principals monedes de canvi en les negociacions ERC i el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez, tal com assegura La Razón. Segons el mitjà, el president en funcions del govern espanyol podria estar disposat a sacrificar la fiscal Segarra com a gest a ERC.

Aquesta setmana els Serveis Penitenciaris han de decidir quina classificació han de tenir els presos polítics, si un segon grau o un tercer grau i, per tant, quina possibilitat tenen d’obtenir aviat permisos de sortida esporàdics. La fiscalia pot recórrer contra la decisió dels Serveis Penitenciaris, i en aquest escenari entra la fiscal Segarra, que sempre ha donat suport als fiscals del judici al procés que van exercir d'acusació pública. 

Si el Ministeri Fiscal continua actuant com fins ara, en el cas que els Serveis Penitenciaris concedeixin el tercer grau als presos polítics, recorrerà contra la decisió.

La Razón apunta que aquí és on entren en joc les "pressions" d'ERC al PSOE, que passarien per substituir Segarra. A més a més cal recordar que, en plena campanya electoral, Pedro Sánchez va manifestar que la fiscalia depenia del govern espanyol; una idea que va quedar molt marcada en el món de la fiscalia i la política.