La fiscalia del Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de la defensa d'Oriol Junqueras perquè la sentència de l'Alt Tribunal sobre l'1-O no es dicti fins que la justícia europea hagi resolt les qüestions prejudicials sobre la condició d'eurodiputat electe del líder d'ERC.

La sentència està a punt de sortir. Es diu que es podria fer pública la setmana de l'11 d'octubre, i la justícia europea encara no ha posat data a la vista per a la resolució de Junqueras.

La fiscalia qualifica d"'il·lògica i absurda" la petició de la defensa.

El ministeri públic diu que s'hauria hagut de demanat abans: "Cal tenir present el moment processal en què l'acusat ha formulat aquesta pretensió: el judici s'ha celebrat en la seva totalitat durant més de quatre mesos per als acusats, les proves han estat valorades pel Tribunal, el judici va finalitzar i va quedar vist per a sentència el 12 de juny de 2019. Les deliberacions van començar aquest dia, al final de les sessions, i per això des d'aquest 12 de juny fins ara (més de tres mesos) es pot sostenir que aquestes deliberacions estiguin pràcticament concloses i que la sentència estigui en una fase molt avançada, probablement a la fase de redacció final".

Afegeix que "el dictat de la sentència és ineludible en qualsevol cas, i el pretès efecte suspensiu que el sol·licitant vol nuar a la litispendència de la qüestió prejudicial només podria afectar la seva execució, si la sentència que dicta el TJUE té lloc en els termes que proposa la representació processal de l'acusat".