El fiscal anticorrupció de Palma i del cas Nóos, Pedro Horrach, ha carregat contra el ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, pels enregistraments en els quals apareix conspirant contra polítics independentistes juntament amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

"Si fos per mi, estaria cessat de manera immediata i encausat", ha declarat Horrach en una entrevista a la revista Vanity Fair. El fiscal titlla d'"indignant i imperdonable" la conxorxa creada per De Alfonso i el ministre per intentar aturar el procés independentista català.

Horrach critica que s'investigui qui va filtrar les converses, però no el seu contingut, alhora que assegura que "ja m'agradaria tenir competència per poder fer-ho, però no la tinc". A més, critica que la Fiscalia no investigui el cas, encara que afirma que desconeix les raons d'aquesta decisió.

Horrach es refereix a la decisió de la Fiscalia General de l'Estat que va assegurar no veure delicte en les converses i per aquesta raó va rebutjar obrir cap investigació. "Si en un sistema democràtic passen aquesta mena de coses, cal aturar-les immediatament. No som joguines ni del ministre de l'Interior ni del cap de l'Oficina Antifrau, ni de ningú", assenyala Horrach.

El fiscal opina que "des del moment que van sortir els enregistraments havia d'haver-se produït la dimissió immediata del ministre" i critica que no es produís una petició unànime de dimissió "ni per part de la Fiscalia, ni per part dels jutjats ni dels mitjans de comunicació".