El magistrat del Tribunal Suprem (TS) que el Consell de Ministres proposarà com a nou fiscal general, José Manuel Maza, ha evitat pronunciar-se sobre el procés independentista català de moment, ja que fer-ho "seria una temeritat".

"Començaria a donar molt mal exemple i molt mala imatge si m'atrevís a opinar ja sobre temes tan importants", ha valorat als mitjans la tarda d'aquest divendres. Ha fet aquestes declaracions després d'oferir una ponència a ESADE a Barcelona sobre 'Corporate Compliance' dins un curs dirigit per David Velázquez, soci del bufet Cuatrecasas.

Maza ha reconegut que no té coneixement a fons de la qüestió catalana ara mateix: "Tots els problemes que se'm plantegin hauré d'estudiar-los amb els equips corresponents i prendre decisions".

José Manuel Maza durant la ponència que ha ofert aquesta tarda a ESADE / El Nacional

Maza és un magistrat amb una llarga trajectòria professional i amb una ideologia conservadora. Va treballar a l’Audiència Provincial de Madrid fins a arribar al seu lloc actual, el Tribunal Suprem.

Maza és conegut, entre altres coses, per votar contra la sentència absolutòria del jutge Baltasar Garzón, en la investigació dels crims del franquisme, i en la defensa de la seva postura va demanar una condemna per prevaricació pel magistrat, en comptes de l’absolució.