La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha confirmat aquest divendres que s'ha obert una peça separada per estudiar la "transcendència penal" de les gravacions que l'excomissari José Manuel Villarejo (en presó preventiva) va fer a l'amiga íntima del rei Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein l'any 2015 a Londres. "Hi ha unes cintes intervingudes en fase d'estudi, transcripció i comprovació del seu contingut", ha afirmat.

La fiscal avisa que s'estudiarà la transcendència penal que tinguin "per a qualsevol persona" sense descartar, a priori, que la investigació pugui esquitxar el rei emèrit. "S'investigarà i es donarà la resposta necessària", ha manifestat des d'unes jornades de l'escola d'estiu de la Complutense, a l'Escorial.

Entre d'altres, la investigació haurà d'esclarir si l'examiga de Joan Carles I va contractar l'excomissari José Manuel Villarejo perquè intercedís amb l'objectiu d'ajudar un empresari britànic conegut seu, Ben Goldsmith, que tenia problemes amb Hisenda.

En les gravacions, Corinna també hauria relatat a Villarejo que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa i que l'havia usat com a testaferro.