La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, visita avui la Fiscalia Superior de Catalunya en el que es preveu que sigui una trobada "institucional" i de "cortesia". "Res a veure amb el procés", almenys així ho apunten fonts del ministeri públic a El Nacional.

Segarra, com han fet els seus antecessors abans, visitarà la Fiscalia Superior de Catalunya on mantindrà una trobada de treball amb els membres del ministeri fiscal dirigit a Catalunya per Francisco Bañeres.

La visita seguirà a la Ciutat de la Justícia, a la seu de la fiscalia de Barcelona. Allà hi haurà una reunió amb la fiscal en cap, Concepción Talón.

Segons la Fiscalia General de l'Estat, es tracta de fer una visita per "parlar amb els companys i saludar".

La mateixa visita la va fer en el seu moment José Manuel Maza, quan estrenava el càrrec de fiscal general de l'Estat. Va ser el 4 d'abril del 2017. Mesos abans del referèndum i en mig del cas ja obert contra Carme Forcadell, Maza visitava la Fiscalia Superior de Catalunya dividida per la querella que va provocar el judici del 9-N i que va venir imposada des de Madrid.

Avui el context és diferent, però no menys complicat. La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha heretat el judici a la democràcia. El procés judicial l'ha agafat just en el moment de presentar els escrits d'acusació. Un moment clau per veure si hi havia alguna mena de connexió entre el nou govern de Pedro Sánchez i la nova titular de la Fiscalia General de l'Estat. Però el ministeri públic ha tirat pel dret amb els delictes de rebel·lió i sedició i una petició de penes alta, com la d'Oriol Junqueras, que s'enfronta a 25 anys de presó.

Amb aquest context, i la investigació de les càrregues policials als col·legis electoral l'1-O, Segarra arriba demà a Catalunya i a la Ciutat de la Justícia, on estaran declarant quatre policies espanyols acusats de disparar pilotes de goma al col·legi Ramon Llull on Roger Español va perdre la visió d'un ull durant les càrregues.