A Twitter es feia dir Teniente Kaffee. Però el seu nom real és Jorge Bermúdez González, i és fiscal delegat adscrit al Servei de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General de l’Estat. El seu compte a les xarxes socials —anònim fins aquest dimarts— l’ha fet servir per a insultar dirigents polítics amb qui discrepava. L’última víctima ha estat el senador d’EH Bildu Jon Iñarritu, a qui li ha dit “tontopolla”. No ha estat fins aquest dimarts que, un cop descobert pel diari La República, s'ha posat el seu nom real a Twitter.

Després que el senador abertzale es preguntés “quin problema té la fiscalia amb els observadors internacionals" per al judici de l'1-O, Bermúdez González li ha respost: “Doncs que a Espanya els judicis són en audiència pública, tontopolla. No cal muntar l’espectacle d’’observador internacional’. Vas, t’asseus i mires”.

 

Captura de pantalla 2019 01 29 a las 20.46.03

Però Iñarritu no ha estat l’única víctima de les seves piulades. El novembre passat, també la va prendre amb la consellera de Justícia, Teresa Jordà, després que la dirigent catalana critiqués que la fiscalia mantingués l'acusació per rebel·lió en el cas 1-O. “Acaba de morir definitivament la democràcia al Regne d’Espanya”, va lamentar Jordà. I el fiscal, llavors anònim, li va respondre: “La democràcia que vós mateu té bona salut”.

Captura de pantalla 2019 01 29 a las 20.46.37

Pocs dies després del referèndum de l’1-O també va fer una piulada en què deia “imbècils” als “senyors independentistes” per suposadament “haver alliberat els catalans de l’opressió de la privacitat de les seves dades personals”.

Captura de pantalla 2019 01 29 a las 20.47.03

Segons l’article 63.3 de l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, es considera “falta greu” l’”excés o abús d’autoritat, o falta greu de consideració” cap a institucions, treballadors públics o ciutadans.

Després dels incidents, el senador Jon Iñarritu ha sol·licitat que comparegui davant la comissió de Justícia del Senat.